Susie Jessen
 svarer 
Morten Bødskov

Susie Jessen (DD) spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov, hvor mange husstande med olie- eller gasfyr, der ikke har mulighed for at blive tilkoblet fjernvarmenettet, og som på grund af husets værdi eller manglende friværdi ikke vil have mulighed for at blive omfattet at statsgarantien på lån til udskiftning af olie- eller gasfyr

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 41, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, hvor mange husstande med olie- eller gasfyr, der ikke har mulighed for at blive tilkoblet fjernvarmenettet, og som på grund af husets værdi eller manglende friværdi ikke vil have mulighed for at blive omfattet at statsgarantien på lån til udskiftning af olie- eller gasfyr?

Svar fra torsdag den 9. marts 2023
Erhvervsministeriet har ikke data for, hvor mange husstande der falder inden for de kriterier, der spørges til.

Det fremgår af lovforslaget, at ca. 400.000 danske hjem i dag opvarmes med gasfyr, mens ca. 50.000 hjem opvarmes med oliefyr.

Ordningen er tænkt at skulle virke der, hvor det ikke er muligt at optage et lån på almindelige vilkår. Langt hovedparten af husholdninger med olieeller gasfyr vurderes imidlertid at kunne finansiere udskiftningen af olieeller gasfyr på almindelige vilkår uden statsgaranti og dermed til en lavere ydelse end et tilsvarende lån med statsgaranti. Har man ikke friværdi, er det desuden muligt for kreditværdige husstande at optage et lån uden pant i en ejendom.

Inden for rammerne af lovforslaget, herunder den afsatte finansiering til risikopræmie, kan der ydes lån med statsgaranti til 7.500 boligejere.
0:000:00