Sascha Faxe
 svarer 
Louise Schack Elholm

Sascha Faxe (ALT) spørger ministeren for landdistrikter, Louise Schack Elholm, om og i bekræftende fald hvordan, det tilsigtes, at kommunerne med denne lovændring gøres til aktive medspillere i indfrielsen af Danmarks nationale klimamål

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 36, Spørgsmål 3
Vil ministeren redegøre for om og i bekræftende fald hvordan, det tilsigtes, at kommunerne med denne lovændring gøres til aktive medspillere i indfrielsen af Danmarks nationale klimamål, hvordan sikres det eksempelvis, at loven ikke blot giver muligheder for udbygning af VE-anlæg, men også at kommunerne reelt udnytter disse muligheder?

Svar fra onsdag den 15. marts 2023
Lovændringen med L 36 står ikke alene. Den 25. juni 2022 indgik Socialdemokratiet, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet og Kristendemokraterne stemmeaftalen Klimaaftale om grøn strøm og varme 2022 Et grønnere og sikrere Danmark.

Af aftalen fremgår bl.a., at:

”Kommunerne har fortsat hovedansvaret for at fremme og vedtage lokalplaner for nye solcelle- og vindmølleprojekter. En markant udbygning af vedvarende energi på land forudsætter en omfattende arealplanlægning i hele landet, både i og uden for byerne, og det kræver, at kommunerne arbejder målrettet og effektivt med at sikre den nødvendige planlægning af vedvarende energi.” Det følger bl.a. af ovennævnte aftale, at staten og KL skal drøfte forpligtende målsætninger for kommunernes arealplanlægning for vedvarende energianlæg (VE).

Jeg kan desuden oplyse, at det generelt er min oplevelse, at landets kommuner i betydelig grad er aktive medspillere i indfrielsen af Danmarks nationale klimamål, bl.a. gennem lokale målsætninger og planer for C 2 -reduktion.

Frederiksholms Kanal 21 1220 København K www.km.dk Telefon 3392 3390 e-post [email protected] Akt nr.: 264001 Dette akt nr. bedes oplyst ved henvendelse til Kirkeministeriet Dato: 15. marts 2023 Louise Schack Elholm / Hans Peter Olsen
0:000:00