Sascha Faxe
 svarer 
Louise Schack Elholm

Sascha Faxe (ALT) spørger ministeren for landdistrikter, Louise Schack Elholm, om ændringsforslag til lovforslagets § 1, nr. 2

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 36, Spørgsmål 5
Vil ministeren stille ændringsforslag til lovforslagets § 1, nr. 2, således at § 1, stk. 2, nr. 5, i lov om planlægning får følgende ordlyd:

“5) at biodiversiteten understøttes, og at udledning af drivhusgasser, forurening af luft, vand og jord reduceres, samt støjulemper forebygges”?

Svar fra onsdag den 15. marts 2023
Som det allerede fremgår af lovforslagets § 1, nr. 2, foreslås det at indsætte ”udledning af drivhusgasser” i planlovens § 1, stk. 2, nr. 5.

Dermed får planlovens §

1, stk. 2, nr. 5, følgende ordlyd: ”5) t biodiversiteten understøttes, og at udledning af drivhusgasser, forurening af luft, vand og jord samt støjulemper forebygges”.

Af bemærkningerne til bestemmelsen fremgår bl.a., at den foreslåede ændring af § 1, stk. 2, nr. 5, har til formål at tydeliggøre, at varetagelsen af hensyn til klima særligt tilsigter at forebygge udledning af drivhusgasser på linje med forebyggelse af forurening af luft, vand og jord samt støjulemper. Det fremgår endvidere, at forebyggelse af udledning af drivhusgasser fx kan ske ved planlægning for vedvarende energianlæg, der erstatter fossile energikilder.

Jeg ser derfor ingen anledning til at stille det foreslåede ændringsforslag.

Frederiksholms Kanal 21 1220 København K www.km.dk Telefon 3392 3390 e-post [email protected] Akt nr.: 264001 Dette akt nr. bedes oplyst ved henvendelse til Kirkeministeriet Dato: 15. marts 2023 Louise Schack Elholm / Hans Peter Olsen
0:000:00