Sascha Faxe
 svarer 
Louise Schack Elholm

Sascha Faxe (ALT) spørger ministeren for landdistrikter, Louise Schack Elholm, om automatisk ophævelse af tidligere indsigelser efter planlovens § 29, stk. 1

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 36, Spørgsmål 18
Vil ministeren bekræfte, at med den foreslåede lovændring vil tidligere indsigelser efter planlovens § 29, stk. 1, mod kommuneplanlægning for vindmøller eller solceller i landskaber, der kan karakteriseres som herregårds- eller godslandskaber, automatisk ophæves, så kommunerne kan komme hurtigt i gang med at grøn kommuneplanlægning?

Svar fra tirsdag den 14. marts 2023
Det kan jeg ikke bekræfte.

Når kommunalbestyrelsen har vedtaget et forslag til kommuneplan eller kommuneplantillæg med henblik på at sende det i offentlig høring, bliver forslaget offentliggjort. Hvis et offentliggjort planforslag ikke er i overensstemmelse med de nationale interesser i kommuneplanlægningen, fremsætter staten som udgangspunkt indsigelse mod planforslaget, jf. planlovens § 29, stk. 1. En statslig indsigelse bevirker, at kommunalbestyrelsen ikke kan vedtage forslaget med det offentliggjorte indhold.

Lovforslag L 36 foreslås at træde i kraft den 1. juli 2023. Det fremgår af lovforslagets § 4, stk. 2, at de foreslåede ændringer af planloven i lovforslagets § 1 ikke finder anvendelse på planforslag, der er offentliggjort før lovens ikrafttræden. Det betyder, at de pågældende ændringer af planloven alene vil finde anvendelse på planforslag, der offentliggøres efter den 1. juli 2023.

De foreslåede ændringer af planloven i lovforslagets § 1 vil derfor ikke regulere forslag til kommuneplaner eller kommuneplantillæg, der er offentliggjort inden den 1. juli 2023, eller statslige indsigelser, der er fremsat over for sådanne kommuneplanforslag.

1220 København K www.km.dk Telefon 3392 3390 e-post [email protected] Akt nr.: 264001 Dette akt nr. bedes oplyst ved henvendelse til Kirkeministeriet Dato: 14. marts 2023 Louise Schack Elholm / Hans Peter Olsen
0:000:00