Hans Kristian Skibby
 svarer 
Jeppe Bruus

Hans Kristian Skibby (DD) spørger skatteministeren, Jeppe Bruus, om der er tale om skærpende lovgivning med tilbagevirkende kraft

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 53, Spørgsmål 2
Er ministeren enig i, at der er tale om skærpende lovgivning med tilbagevirkende kraft, når en tidligere ejer af en landbrugsejendom ved et salg i f.eks. 2021 risikerer at skulle betale en højere skat af ejendomsavancen, fordi en ændring af kategorien til ejerbolig betyder, at ejendomsavancen skal opgøres efter reglerne for ejerboliger i stedet for efter reglerne for landbrugsejendomme?

Svar fra fredag den 17. marts 2023
Der henvises til svaret på SAU L 53 – spm. 1. Som nævnt heri vil lovforslaget medføre en udvidelse af en eksisterende overgangsordning, så alle, der har ejet ejendommen i perioden fra og med marts 2021 til og med tidspunktet for den første kategorisering efter det nye ejendomsvurderingssystem, vil få bedre mulighed for at vælge kategori med virkning for det eller de vurderingsår, hvor den pågældende har ejet ejendommen.

På baggrund heraf er det vurderingen, at forslaget – der altså vil give ejendomsejere en bedre retsstilling end i dag i forhold til overgangsordningen – ikke vil være skærpende lovgivning med tilbagevirkende kraft.

0:000:00