Hans Kristian Skibby
 svarer 
Jeppe Bruus

Hans Kristian Skibby (DD) spørger skatteministeren, Jeppe Bruus, om at udarbejde ændringsforslag til lovforslagets § 2, nr. 2 og 3

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 53, Spørgsmål 3
Vil ministeren udarbejde ændringsforslag til lovforslagets § 2, nr. 2 og 3, der tager højde for situationer, hvor en tidligere ejer anvender et indkomstår, der er forskudt fra kalenderåret, jf. kildeskattelovens afsnit X?

Svar fra fredag den 17. marts 2023
Lovforslagets § 2, nr. 2 og 3, omhandler en overgangsordning, der giver ejerne mulighed for at vælge, at ejendommen fortsat skal henføres til den kategori, som den tilhørte, inden overgangen til det nye ejendomsvurderingssystem. Med forslagene udvides overgangsordningen, så tidligere ejere i højere grad får mulighed for at træffe særskilte valg med virkning for de enkelte vurderingsår.

Som det fremgår af lovforslaget, er der af administrative årsager behov for, at en ejendom kun henføres til én kategori i samme vurderingsår. Mere konkret skyldes dette, at der på grund af systemmæssige begrænsninger kun kan være én gældende vurdering pr. ejendom på terminsdatoen. Det er således ikke systemmæssigt muligt at håndtere den løbende beskatning af grundskylden i den situation, hvor en ejendom har mere end en kategori inden for samme vurderingsår.

Det vil af den grund ikke være muligt for Skatteforvaltningen at administrere særregler for overgangsordningen i de tilfælde, hvor en tidligere ejer anvender et indkomstår, der er forskudt fra kalenderåret. For disse ejere vil der således gælde det samme som for andre ejere i forhold til ejendomsvurderingsloven – dvs. at det er kategoriseringen i vurderingsåret, der er afgørende. Af samme grund vil der ikke blive udarbejdet ændringsforslag, der ændrer herpå.

0:000:00