Marianne Bigum
 svarer 
Louise Schack Elholm

Marianne Bigum (SF) spørger ministeren for landdistrikter, Louise Schack Elholm, om teknisk bistand til at udarbejde et ændringsforslag med bemærkninger, som sikrer, at ”klima” også indgår som et konkret formål i kommuneplanlægningen og i lokalplanlægningen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 36, Spørgsmål 21
Vil ministeren yde teknisk bistand til at udarbejde et ændringsforslag med bemærkninger, som sikrer, at ”klima” også indgår som et konkret formål i kommuneplanlægningen og i lokalplanlægningen (og ikke kun i formålsparagraffen), og at klimahensyn også indbefatter et nødvendigt ressourceperspektiv om at bevare, renovere og transformere eksisterende bygninger, jf. §15, stk. 2 nr. 18, se værdien vores kulturarv og bevare den indlejrede CO2 i vores bygninger, som af klimahensyn bør prioriteres fremfor nybyggeri? Og vil ministeren støtte ændringsforslaget?

Svar fra mandag den 27. marts 2023
I mit svar på udvalgets næsten enslydende L 36 - spørgsmål 16 oplyste jeg bl.a., at krav til bygningers klimapåvirkning følger af bygningsreglementet i overensstemmelse med aftale mellem Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet om National strategi for bæredygtigt byggeri af 5. marts 2021. Det er min vurdering, at der er fundet en fornuftig balance mellem byggelovgivningens regler om bygningers klimapåvirkning og planlovens regler om kommunernes arealplanlægning.

Jeg kan henvise til mit svar på L 36 – spørgsmål 16 og det heri indeholdte ændringsforslag. Henvisningen i nærværende spørgsmål 21 til planlovens § 15, stk. 2, nr. 18, ses ikke at ændre herved.

Jeg finder på den baggrund ikke anledning til at udarbejde ændringsforslag.

Jeg kan derudover henvise til mine svar til udvalget på L 36 - spørgsmål 1 og L 36 - spørgsmål 7.

Louise Schack Elholm / Hans Peter Olsen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K www.km.dk Telefon 3392 3390 e-post [email protected] Akt nr.: 264001 Dette akt nr. bedes oplyst ved henvendelse til Kirkeministeriet Dato: 27. marts 202
0:000:00