Marianne Bigum
 svarer 
Louise Schack Elholm

Marianne Bigum (SF) spørger ministeren for landdistrikter, Louise Schack Elholm, om ikke at kunne støtte ændringsforslaget med henvisning til, at forslaget kan ”medføre forskellige regler i de enkelte kommuneplaner og lokalplaner frem for en ensartet, national regulering i bygningsreglementet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 36, Spørgsmål 22
Ministeren skriver i sit svar på spørgsmål nr. 16, at hun ikke kan støtte ændringsforslaget med henvisning til, at forslaget kan ”medføre forskellige regler i de enkelte kommuneplaner og lokalplaner frem for en ensartet, national regulering i bygningsreglementet. Der vil dermed være en risiko for, at forslaget vil fordyre den grønne omstilling.” Vil ministeren uddybe risikoen for, at forslaget vil fordyre den grønne omstilling?

Svar fra mandag den 27. marts 2023
Jeg har forelagt spørgsmålet for social- og boligministeren, der oplyser følgende, som jeg kan henholde mig til:

”En ensartet, national regulering og dokumentation af byggeriet sikrer, at der stilles de samme krav til bygninger uagtet, i hvilke dele af landet disse opføres.

Denne tilgang vurderes at understøtte et effektivt byggeri og branchens muligheder for at anvende standardiserede løsninger samt, at der er gennemsigtige regler at orientere sig mod.

Det er endvidere vurderingen, at den grønne omstilling af byggeriet forudsætter samme ensartede tilgang til bæredygtighed, herunder med hensyn til regulering og dokumentation. Dette har til formål at motivere og fremme et bredt marked for udvikling af klimavenlige løsninger i byggeriet. Aftale om national strategi for bæredygtigt byggeri af 5. marts 2021 omfatter i den henseende også, at de besluttede nationale krav til bygningers klimapåvirkning løbende skal genbesøges i en fast kadence de kommende år, hvor aftalekredsen inddrages og træffer beslutning om behov for tilpasning ud fra nyeste viden og data.” Frederiksholms Kanal 21 1220 København K www.km.dk Telefon 3392 3390 e-post [email protected] Akt nr.: 264001 Dette akt nr. bedes oplyst ved henvendelse til Kirkeministeriet Dato: 27. marts 2023 Louise Schack Elholm / Hans Peter Olsen
0:000:00