Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Lars Aagaard Møller

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Lars Aagaard, at afdelinger i boligselskaber og tilsvarende andelsboligforeninger, der har større omsætning, end hvad grænsen for små virksomheder er kategoriseres som, med sikkerhed kan være deltagere i et borgerenergifællesskab henholdsvis et VE-fællesskab

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 37, Spørgsmål 35
Vil ministeren bekræfte, at afdelinger i boligselskaber og tilsvarende andelsboligforeninger, der har større omsætning, end hvad grænsen for små virksomheder er kategoriseres som, med sikkerhed kan være deltagere i et borgerenergifællesskab henholdsvis et VEfællesskab?

Svar fra torsdag den 30. marts 2023
Som jeg også tidligere har redegjort for i besvarelsen af spm. 16, er det Energistyrelsens vurdering, at afgrænsningen af, hvem der kan deltage i energifællesskaberne, er gennemført i overensstemmelse med hhv. elmarkedsdirektivet og VE-direktivet. Det gælder også de direktivmæssige afgrænsninger til små virksomheder for deltagelse i borgerenergifællesskaber og SMV’er fsva. VE-fællesskaber.

Der er som udgangspunkt ikke noget til hinder for, at boligselskaber og andelsboligforeninger deltager i energifællesskaber, men jeg kan ikke bekræfte, at de med sikkerhed kan deltage, hvis omsætningen overstiger de rammer, som i er fastsat i bekendtgørelse om borgerenergifællesskaber og VE-fællesskaber.
0:000:00