Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Lars Aagaard Møller

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Lars Aagaard, hvordan lovforslaget kan bidrage til at imødegå den kritik, som EU-Kommissionen har rejst med sin åbningsskrivelse vedrørende den danske gennemførelse af direktiv nr. 2018/2001 om fremme af anvendelsen af energi fra vedvarende energikilder

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 37, Spørgsmål 39
Hvordan kan lovforslaget bidrage til at imødegå den kritik, som EU-Kommissionen har rejst med sin åbningsskrivelse vedrørende den danske gennemførelse af direktiv nr.

2018/2001 om fremme af anvendelsen af energi fra vedvarende energikilder, som bl.a. omfatter en mangelfuld implementering af bestemmelserne om VE-fællesskaber? Og vil en eksplicit inddragelse af VE-fællesskaber i lovforslaget med en præcisering af rettighederne for energifællesskaber til etablering og deling af egenproduceret el ikke kunne imødegå den fremførte kritik?

Der henvises til EUU alm. del – bilag 170.

Svar fra torsdag den 30. marts 2023
Som jeg allerede har redegjort for i en række tidligere KEF-svar, er det Energistyrelsens vurdering, at bekendtgørelsen om VE-fællesskaber og borgerenergifællesskaber giver energifællesskaberne de rettigheder og forpligtelser, som følger af hhv. elmarkedsdirektivet og VE-direktivet.

Jeg vil også henvise til KEF 17 og dertilhørende ændringsforslag, som indskriver bekendtgørelsen direkte i L 37. Jeg vil for en god ordens skyld gentage, at ændringsforslaget ikke vil ændre gældende ret.
0:000:00