Theresa Scavenius
 svarer 
Lars Aagaard Møller

Theresa Scavenius (ALT) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Lars Aagaard, om forklaring på forsinkelsen på VE II-direktivet, der skulle have været implementeret 30/6-21

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 81, Spørgsmål 4
Det nævnes i lovforslaget, at VE II-direktivet skulle have været implementeret 30. Juni.

2021. Vil ministeren give en forklaring på forsinkelsen?

Svar fra torsdag den 4. maj 2023
VE II-direktivet blev oprindeligt implementeret til fristen den 30. juni 2021. I den forbindelse vurderede Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, at enkelte bestemmelser ikke skulle gennemføres i danske retsregler, da disse bestemmelser ikke i tilstrækkelig grad vedrørte pligter eller rettigheder for virksomheder eller borgere. Selvom sådanne direktivbestemmelser ikke gennemføres i danske retsregler, er Danmark som medlemsstat forpligtet til at efterleve bestemmelserne.

Det er medlemsstatens opgave at vurdere, om direktivbestemmelser alene er myndighedsforpligtelser for medlemsstaten, som i konkrete tilfælde ikke kræver gennemførelse i danske retsregler, eller om direktivbestemmelserne skal gennemføres i danske retsregler.

Der er siden foretaget en revurdering af hvilke bestemmelser fra direktivet, som skal gennemføres i dansk ret. Anledningen til denne revurdering er, at Danmark den 29. september 2022 modtog en begrundet udtalelse vedr. VE II-direktivet, hvor Europa-Kommissionen bemærkede, at Danmark manglede at gennemføre en række bestemmelser i direktivet. Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet vurderer nu på baggrund af den begrundede udtalelse, at det er nødvendigt at gennemføre de pågældende direktivbestemmelser i danske retsregler. Det vurderes, at implementeringen af direktivbestemmelserne vil bidrage til forudsigelighed og transparens omkring VE-støtteordninger.








0:000:00