Ankestyrelsen kender stor kommunal it-klub ulovlig  

AFGØRELSE: Den kommunale it-brugerklub SBSYS er blevet erklæret delvist ulovlig af Ankestyrelsen. Dansk Erhverv kalder det en sejr mod offentligt opgavetyveri, men erkender, at afgørelsen har begrænsninger.

Den kommunale og regionale it-brugerklub SBSYS er blevet kendt delvis ulovlig af Ankestyrelsen.
Den kommunale og regionale it-brugerklub SBSYS er blevet kendt delvis ulovlig af Ankestyrelsen.Foto: Colourbox
Kim Rosenkilde

Mit bud er, at det ikke har nogen stor betydning for vores forening.

Jørgen Kristensen Rasch
Strategisk konsulent i Ishøj Kommune og medlem af SBSYS' skertariat

Ankestyrelsen har i en ny afgørelse vurderet, at den kommunale it-brugerklub SBSYS på en gang er lovlig og ulovlig.

Sagen er en foreløbig afslutning på en langstrakt juridisk tvist mellem Dansk Erhverv, den kommunale it-brugerklub SBSYS og klubbens 38 medlemskommuner.

Afgørelsen falder kort tid inden, regeringen forventes at indlede forhandlinger om tiltag, der skal dæmme op for såkaldt offentlig erhvervsvirksomhed.

Dokumentation

Brugerklubben SBSYS

Brugerklubben er en forening, hvor medlemsorganisationerne i fællesskab udvikler og vedligeholder det elektroniske sags- og dokumenthåndteringssytemte SBSYS og forskellige ydelser tilknyttet her til.

Udover at give medlemmerne adgang til it-systemet har SBSYS-klubben også tildelt en række licenser til andre offentlige organsiationer, som ikke kan være medlem af selve brugerklubben (denne er begrænset til regioner og kommuner)

Ringkjøbing og Århus Amt stiftede i 2003 Brugerklubben SBSYS, fordi man ønskede en samarbejdsform, hvor der var mulighed for at optage andre brugere af systemet.
 

Struer, Mariagerfjord, Faaborg-Midtfyn, Hjørring og Vejle kommuner kom efterfølgende til og da amterne, i forbindelse med strukturreformen, blev nedlagt, overtog Region Midtjylland de to amters forpligtelser. Efterfølgende er en lang række kommuner kommet til og i 2017 består Brugerklubben af 38 kommuner og 1 region.

Kilde: Brugerklubben SBSYS 


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00