DF ekskluderer kommunalpolitiker på grund af valgplakat

KV17: En valgplakat har betydet, at et DF-medlem i byrådet i Solrød er blevet ekskluderet. 

Bare tre uger inden kommunalvalget har Dansk Folkeparti ekskluderet nummer tre på DF-listen til kommunalvalget i Solrød. Det skriver Sjællandske.

Det sker, efter kandidaten Per Hauge på sin valgplakat skriver, at nummer 1 og 2 på Dansk Folkepartis liste i Solrød er den uægte vare.

”Hvorfor bruge din stemme på den uægte vare = nr. 1 og 2 på DF's liste, når du med byrådsmedlem Per Hauge – nummer 3 på listen kan få den ægte lokalpolitiker,” lyder Per Hauges slogan på valgplakaten.

Men det er over stregen, mener Jens Fiskbæk, der er formand for Dansk Folkepartis lokalforening i Solrød og nummer 1 på DF-listen ved kommunalvalget.

”Per er blevet ekskluderet med omgående virkning for illoyalitet. Jeg har aldrig set noget, der bare minder om hans plakater,” siger Jens Fiskbæk til Sjællandske.

Per Hauge er den eneste af de tre øverste på Dansk Folkepartis liste, der i dag sidder i byrådet i Solråd. Om han også sidder i byrådet efter kommunalvalget, må tiden vise – men det er dog sikkert, at han ikke kommer til at sidde der for Dansk Folkeparti. Selv forklarer Per Hauge kortfattet situationen over for Sjællandske:

”Der er nogle, som ikke kan lide plakaten. Men sådan er det. Jeg er blevet uvenner med partiet, men stiller stadig op på listen,” siger han til Sjællandske.

Det er denne valgplakat, der har fået Per Hauge ekskluderet. FOTO: Bo Nygaard Larsen

Det er nemlig for sent at lave listerne om til kommunalvalget, og derfor vil Per Hauge fortsat stå opstillet under Dansk Folkeparti ved valget 21. november.

Og han er ikke den eneste, det er sket for. Der er nemlig nu mindst tre steder i landet, hvor borgerne vil kunne stemme på politikere, der reelt set ikke er kandidater for deres parti længere.

I sidste uge trak den radikale spidskandidat i København, Anna Mee Allerslev, sig helt fra københavnsk politik. Og selvom hun har trukket sig og ikke stiller op til valget, vil hendes navn alligevel være at finde på de københavnske stemmesedler 21. november, da det var for sent at ændre stemmesedlerne.

Og så sent som i går mandag ekskluderede Nye Borgerlige sin spidskandidat i Frederikssund, efter han har bifaldet sterilisation af muslimske rohingya-flygtninge i Bangladesh.

Forrige artikel Højborg: Liberalisterne vogter i Rudersdal Højborg: Liberalisterne vogter i Rudersdal Næste artikel Utraditionel alliance udvikler fælles fødevarestrategi Utraditionel alliance udvikler fælles fødevarestrategi