”I England er det faktisk fint at bo på landet"

INTERVIEW: Finanskrisen, kommunalreformen og urbaniseringen har været en giftig cocktail for store dele af Danmark. Landdistriktsministeren mener, at affolkning har forandret grundvilkårene for politikerne voldsomt. Men han er alligevel optimist.

Carsten Hansen (S), Minsiter for By, Bolig og Landdistrikter gør status på, hvor udfordringerne ligger, efter tre år med et ministerium, der har haft fokus på at skabe bedre rammer for udvikling og vækst på landet. <br>
Carsten Hansen (S), Minsiter for By, Bolig og Landdistrikter gør status på, hvor udfordringerne ligger, efter tre år med et ministerium, der har haft fokus på at skabe bedre rammer for udvikling og vækst på landet.
Foto: MBBL
Mads Bang

I England er det faktisk fint at bo på landet. Det kræver også noget branding. Vi ved, at der er mange, der gerne vil flytte ud. Den drøm skal vi gøre noget ved,” siger ministeren.

Carsten Hansen (S)
Minister for by, bolig og landdistrikter
Fakta
Regeringsgrundlaget 2011

AKTIV HJÆLP TIL YDEROMRÅDERNE
Nogle af de yderste egne af Danmark er præget af stagnation og tilbagegang. Der skal også
skabes en positiv udvikling i yderområderne. Det er samtidigt afgørende for udviklingen i yderområderne, at landbrugets økonomi stabiliseres, så erhvervet fortsat kan bidrage til beskæftigelsen i udkantsområderne



Kilde: Et Danmark, der står sammen (Oktober 2011)

Vandringen fra land til by er en global trend, som de færreste tror på kan vendes. Heller ikke minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S).

”Vores landdistrikter bliver affolket i højere grad, end vi har været vant til. Det betyder, at de vilkår, vi har kendt i Danmark, er voldsomt ændret,” siger Carsten Hansen.

Men ministeren er alligevel optimist. Det vender vi tilbage til.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00