Stort tema om kommunalreformen i Altinget

JUBILÆUM: I anledning af tiåret for kommunalreformens ikrafttræden retter Altinget denne uge et særligt fokus på reformens konsekvenser og den offentlige sektors fremtidige struktur.

Var det nu også en god idé?

Beriget med ti års bagklogskab benytter Altinget det nært forstående tiårs jubilæum for kommunalreformens ikrafttræden til at kaste et kritisk blik på efterdønningerne af en af de største reformer af den danske offentlige sektor nogensinde.

Denne uge vil du derfor som læser på Altinget: kommunal opleve at modtage daglige nyhedsbreve med artikler, der forsøger at belyse reformen og dens konsekvenser fra en række forskellige perspektiver.

Ambitionen er ikke at lave en stor samlet evaluering.

Der vil blive tale om en række punktnedslag rettet mod nogle centrale dele af reformen.

Hvordan er det gået med den regionale drift af sundhedsvæsnet, den enstrengede beskæftigelsesindsats, det specialiserede socialområde, stordriftsfordelene og ikke mindst det nære demokrati?

Vi kommer ikke med nogle endegyldige svar. Formentlig lykkes vi blot med at løfte et flig af en fortælling med næsten uoverskuelig kompleksitet.

Men vi håber at kunne bringe nogle perspektiver frem, som kan kaste lidt fornyet lys over, hvordan store politiske beslutninger over tid er med til at forme og forandre vores samfund.

Og vi håber, at du vil læse med.

Forrige artikel Eksperter: Her ligger Løhdes opgaver Eksperter: Her ligger Løhdes opgaver Næste artikel Kommunalreformen udfordrer lokaldemokratiet Kommunalreformen udfordrer lokaldemokratiet
0 A’er: Ny Corydon-bog er et karakter­mord fyldt med konspirationsteorier

0 A’er: Ny Corydon-bog er et karakter­mord fyldt med konspirationsteorier

ANMELDELSE: Det er næppe overraskende, at Bjarne Corydon ikke har en fanklub i Danmarks Lærerforening og hos gymnasielærerne. Men derfra til at lave et ensidigt kampskrift mod manden i en ny bog, som et anerkendt forlag lægger navn til, er der alligevel langt, skriver Lisbeth Knudsen, der giver nul A'er ud af seks mulige.