Dybvad om tryktest af kommunalreform: Det er da oplagt at spørge, om vi fik det, vi blev lovet

Både kommunestørrelse og opgavefordeling er i fokus, når kommunalreformen, igen, skal evalueres, siger indenrigsminister Kaare Dybvad. Han har ikke på forhånd lagt sig fast på, hvilke kloge hoveder der skal stå for opgaven.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) vil både se på, om regioner skal have flere opgaver, og om kommuner kan blive mindre med kommende evaluering af kommunalreformen fra 2007.
Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) vil både se på, om regioner skal have flere opgaver, og om kommuner kan blive mindre med kommende evaluering af kommunalreformen fra 2007.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

For indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) står den 14. januar 2004 som en central dato i den politiske Danmarkshistorie.

Det var her, at den såkaldte Strukturkommission præsenterede sin omfattende beretning om indretningen af den offentlige sektor i Danmark ved en stor anlagt begivenhed i Vingstedcenteret i Vejle.

Tilstede var mere end 1.000 personer fra kommuner, interesseorganisationer, landsdækkende og regionale medier samt forskningsverden. De blev vidner til igangsættelsen af et reformtog, der ikke kunne stoppes.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00