R åbner for ændringer i strafsystem

INTERVIEW: Regeringen forhindrer ikke kommunerne i at bruge flere penge – de holder selv igen, siger Radikales finansordfører, Sofie Carsten Nielsen. “Men vi kan godt diskutere sanktionsmekanismer. De er jo ikke faldet ned fra himlen,” siger hun.
Lasse Lange

Det er godt, at kommunerne har været i stand til at føre ansvarlig økonomisk politik. For det har de ikke været historisk, hvor budgetterne er blevet sprængt år for år. Men nu er der kommet så godt styr på økonomien i kommunerne, at nogle af de her penge godt kan komme ud at arbejde.

Sofie Carsten Nielsen (R)
Finansordfører
Det er ikke regeringens skyld, at kommunerne ikke har brugt lige så mange penge, som de har budgetteret med.

Det siger Radikales finansordfører, Sofie Carsten Nielsen, efter flere eksperter har påpeget, at statens sanktionssystem over for kommunerne er medvirkende til, at kommunerne bruger adskillige milliarder mindre end budgetteret.

"Det lyder indimellem, som om at det er regeringen, der strammer og siger, at kommunerne ikke må bruge flere penge. Men faktisk er det sådan, at kommunerne har budgetter, som de ikke bruger op. Vi er nødt til at sende et tydeligt signal om, at det ikke er os, der holder igen. Det er kommunerne selv," siger Sofie Carsten Nielsen til Altinget.dk.

LÆS: Eksperter: Vestager overser frygt for repressalier

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00