Skattestigninger for godt 80 millioner kroner er fortsat i spil i Aalborg

Flere kommuner har indgået budgetaftale med skattestigninger i 2024, og nu kan Aalborg være på vej til at følge trop, og dermed udløse en endnu større statslig straf til landets kommune. Tiden er løbet fra sanktionssystemet, lyder det fra borgmester.

Aalborgs nye borgmester, Lasse Frimand Jensen (S), kan ende med at hæve skatten i det første budget med ham for bordenden.<br>
Aalborgs nye borgmester, Lasse Frimand Jensen (S), kan ende med at hæve skatten i det første budget med ham for bordenden.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Mens regeringen forhandler internt om balancen mellem velfærd og skattelettelser, så har kommunalpolitikere flere steder i landet diskuteret forholdet vægtningen mellem velfærd og skattestigninger.

En diskussion som fortsat er højspændt i Aalborg Kommune, hvor der ifølge borgmester Lasse Frimand Jensen (S) er en ubalance mellem udgifter og indtægter på 100 millioner kroner i 2024 stigende til 250 millioner kroner i løbet af de efterfølgende fire år.

Derfor er en skattestigning også på bordet, når næste års budget skal forhandles på plads over den kommende tid. I Socialdemokratiet er man fortsat ”uafklaret”, siger borgmesteren.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00