Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Lea Wermelin

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, hvor store arealer omkring husdyrbrug der efter ændringen af planloven nu er reserveret til lugtgener

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 113, Spørgsmål 2
Vil ministeren oplyse, hvor store arealer omkring husdyrbrug der efter ændringen af planloven nu er reserveret til lugtgener, og hvor stor en del af disse lugtgenearealer der ikke er ejet af landmanden selv, samt hvor mange mennesker der bor i disse områder?

Svar fra mandag den 8. juni 2020
Spørgsmålet forstås således, at der spørges til, hvor stort areal der er udlagt efter planlovens § 11 a, stk.

11, hvori det foreskrives, at kommuneplanen skal indeholde retningslinjer for beliggenhed af arealer til lokalisering af driftsbygninger og driftsanlæg på store husdyrbrug. Der findes ikke oversigter over, hvem der ejer disse områder og hvor mange, der bor i disse områder.

Udpegningen, der er foretaget efter planlovens § 11 a, stk. 11, udgør ifølge plandata.dk 3.419,4 km 2 , og derudover er der 28,4 km 2 , der er foreslået, men endnu ikke vedtaget. Samlet er dette et areal på 3.447,8 km 2 , hvilket svarer til ca. 13 % af landbrugsarealet.

En samlet oversigt over kommunevis udpegning er vedlagt.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00