Carl Valentin
 svarer 
Lea Wermelin

Carl Valentin (SF) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om link til et søgbart Danmarkskort med angivelse af, 1) hvor naturens tålegrænser for ammoniak er overskredet, og 2) placering af husdyrproduktion opdelt i store og små produktioner

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 113, Spørgsmål 6
Vil ministeren fremsende link til et søgbart Danmarkskort med angivelse af, 1) hvor naturens tålegrænser for ammoniak er overskredet, og 2) placering af husdyrproduktion opdelt i store og små produktioner og med angivelse af areal i nærområdet, der påvirkes af ammoniak fra produktionen?

Svar fra mandag den 8. juni 2020
Der findes ikke et søgbart Danmarkskort med de ønskede data.

Naturens tålegrænser fastlægges i intervaller, og fastlæggelse af tålegrænse i forhold til et aktuelt naturområde kan kun foretages ved en helt konkret vurdering af den enkelte naturtype. Det ville således være særdeles vanskeligt at etablere et kort, der viser, hvor naturens tålegrænser er overskredet.

Data over naturområder i Danmark kan findes på miljøportalen https://arealinformation.miljoeportal.dk/html5/index.html?viewer=distribution Data over husdyrbrugs placering findes bedst på Fødevarestyrelsens hjemmeside om CHRregistreringer, hvor der bl.a. er et kort, der viser dyretætheden. https://chr.fvst.dk/chri/faces/frontpage?_adf.ctrl-state=7bfpi80g5_3 Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00