Jens Henrik Thulesen Dahl
 svarer 
Astrid Krag

Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, om de fire kommuner, som lovforslaget omhandler, har benyttet sig af selvbudgettering i de seneste 10 år, og hvilket økonomisk rationale de har opnået herved

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 83, Spørgsmål 5
Kan ministeren redegøre for, om de fire kommuner, som lovforslaget konkret omhandler, har benyttet sig af selvbudgettering i de seneste 10 år, og hvilket økonomisk rationale de har opnået herved?

Svar fra tirsdag den 1. december 2020
”Kan ministeren redegøre for, om de fire kommuner, som lovforslaget konkret omhandler, har benyttet sig af selvbudgettering i de seneste 10 år, og hvilket økonomisk rationale de har opnået herved?” Svar:

Lovforslaget omhandler alle kommuner, som har selvbudgetteret for 2020. Det er fire kommuner.

I vedlagte bilag 1 er i tabel vist evt. effekt ved selvbudgettering for alle kommuner i perioden fra 2010 til 2020. Tabellen viser nettovirkningen, dvs. den samlede virkning vedrørende indkomstskatteindtægter samt tilskuds- og udligningsbeløb, for de kommuner, som har valgt at selvbudgettere ved budgetlægningen for de enkelte år. Kommunen har ikke selvbudgetteret, hvis der fremgår en virkning på 0.

Det skal understreges, at for 2019 og 2020 er vist den foreløbige budgetterede virkning i forhold til statsgarantien, da beløbet for den endelige efterregulering ikke er opgjort på nuværende tidspunkt.
0:000:00