Københavnsk dokumentarfestival vil være landsdækkende: "Vi sigter efter at få 60 kommuner med om bord"

Dokumentarfestivalen CPH:DOX efterspørger et årligt ekstra milliontilskud fra staten til at udbrede kulturbegivenheden til resten af landet. Mange kommuner viser allerede interesse, lyder det.

Dokumentarfestivalen har de seneste 20 år udviklet sig til at være blandt de internationalt førende af sin slags, og erfaringerne bør nu udbredes i et stort antal kommuner, lyder det 
Dokumentarfestivalen har de seneste 20 år udviklet sig til at være blandt de internationalt førende af sin slags, og erfaringerne bør nu udbredes i et stort antal kommuner, lyder det Foto: CPH:DOX
Karl Emil Frost

Den førende festival for dokumentarfilm skal ikke længere være forbeholdt københavnerne, men udbredes og forankres i hele landet.

Det mener Katrine Kiilgaard og Niklas Engstrøm, der er henholdsvis administrerende direktør og kunstnerisk leder hos CPH:DOX.

Dokumentarfestivalen har de seneste 20 år udviklet sig til at være blandt de internationalt førende af sin slags, og erfaringerne bør nu udbredes i et stort antal kommuner under navnet DOX:DANMARK, lyder det.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00