Forfattere presser på for national handleplan: Ny arbejdsgruppe kan lægge grundstenen

Bogbranchen er i rivende udvikling, og danske forfattere er presset på indtjeningen. Der er behov for en national og samlet plan for at løse udfordringerne, og kulturministerens nye arbejdsgruppe kan lægge fundamentet, siger formand i Dansk Forfatterforening. 

Kulturministerens nye arbejdsgruppe kan lægge fundamentet for en nynational handlingsplan, som sætter samlet retning for bogbranchen, mener Forfatterforeningen. 
Kulturministerens nye arbejdsgruppe kan lægge fundamentet for en nynational handlingsplan, som sætter samlet retning for bogbranchen, mener Forfatterforeningen. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

I sig selv er det svært at overvurdere betydningen af, at kulturministeren nu beder forfattere kaste lys over bogbranchens udfordringer. Det skal ske i en ny arbejdsgruppe.

Men arbejdet er også et oplagt afsæt for at få lavet en national handlingsplan, som sætter samlet retning for en branche i alvorligt skred, mener formand for Dansk Forfatterforening Morten Visby. 

”Det lover virkelig godt, at kulturministeren vil have et så bredt blik på vilkårene i bogbranchens mange forskellige led," siger han. 

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00