Om  
Jane Mylenberg

Direktør forlader nystiftet museum kort efter åbningen

Blot få måneder efter at det nye museum Enigma – Museum for post, tele og kommunikation endelig kunne slå dørene op, stopper direktør Jane Mylenberg pludseligt. 

Redaktionen

I snart otte år har Jane Mylenberg stået i spidsen for arbejdet for at skrabe penge ind til det nye kommunikationsmuseum i den store gamle posthusbygning på Østerbro ved indgangen til Fælledparken. Men snart er det slut, skriver Politiken.

Corona og byggeforsinkelser har betydet, at hun har måttet udskyde åbningen, og nu, hvor man langt om længe kan besøge museet, trækker hun stikket. 

"Jeg er god til at få ting til at ske. Jeg er ikke så god til at passe på det, når det flyver," siger hun og tilføjer i avisen:

"Selv om museet er fantastisk, og jeg er vildt stolt, så synes jeg, at jeg gør museet den største tjeneste ved at overlade det i hænderne på én, der er meget stærkere på drift," siger hun.

Jane Mylenberg forklarer, at museet efter åbningen ser ind i en driftsfase, hvor det bliver en udfordring at få det hele til at løbe rundt uden offentlige midler. Det er blandt andet flere fonde, der har finansieret Enigmas oprettelse.

"En ting er at hente millioner til at bygge, men en anden ting er at skaffe driftsmidler. Der har jeg bare måttet sande, at jeg simpelthen alt for meget har en udviklingsprofil, til at jeg synes, sådan noget er sjovt," siger hun. Hun vil fortsætte indtil november.

Det nye museum har erstattet det gamle Post & Tele Museum I Købmagergade i København.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jane Mylenberg

Debattør og selvstændig rådgiver, kommunikationskonsulent, Ungdomsringen, formand, foreningen Brobyggerne, bestyrelsesmedlem, Ungdomsbureauet
cand.phil. i kunsthistorie (Københavns Uni. 1996), journalistisk tillægsuddannelse (DJH 2001), master i kommunikation (Aarhus Uni. 2005)

0:000:00