Om  
Søren Wolff

Dødsfald: Fhv. chefredaktør og S-byrådsmedlem Søren Wolff (79)

Fhv. chefredaktør for det hedengangne socialdemokratiske dagblad Bornholmeren, Søren Wolff, er død i dag, 79 år gammel efter længere tids kræftsygdom. Han, der var formand for Socialdemokratisk Redaktørforening i Danmark 1987-1991, begraves med en rød rose på brystet.

Redaktionen

Søren Wolff, der er død, 79 år gammel, var journalist på Bornholmeren, hvor han var ansat 1961-1991, de sidste otte år som chefredaktør og administrerende direktør. 1991-2017 var han selvstændig erhvervsdrivende med PR-bureau, heraf 2006-2017 tillige med forretningen Bornholms Vinforsyning.

Søren Wolff har haft en lang række tillidsposter, herunder formand for Socialdemokratisk Redaktørforening i Danmark 1987-1991, medlem af Rønne Byråd 1978-86, formand for Rønne Handelsstandsforening 1993-97, medlem af bestyrelsen for Ritzaus Bureau og Danske Dagblades Fond. Han var medinitiativtager til NaturBornholm og medlem af bestyrelsen i NaturBornholms Venner.  Søren Wolff var medforfatter til flere bøger og opslagsværker, blandt andet Bornholms Turistleksikon.

Søren Wolff, der var født og opvokset i Roskilde, fik som 18-årig en elevplads som journalist på Bornholmeren. Der begyndte han den 6. november 1961 med et løfte om, at han efter et års tid kunne blive flyttet et andet sted hen.

"Men så blev det sommer, og der er jo dejligt på Bornholm, og jeg blev meget begejstret for øen," fortalte han i januar i et stort interview i Bornholms Tidende, der i dag er øens eneste dagblad.

Søren Wolff nåede at tilbringe mere end 60 år af sit liv på Bornholm. Her har han haft sit arbejdsliv, mødt kærligheden og stiftet familie og vinhandel.

For fem år siden mistede han sin kone Elly, født Boll. Sammen fik parret tre børn samt en plejedatter fra Østeuropa. Parret nærede en fælles og livslang kærlighed til Socialdemokratiet, og Søren Wolff insisterede inden sin død på, at han vil begraves med en rød rose på brystet.

Søren Wolff var journalist til det sidste – selv da han var indlagt på palliativ afdeling på Bornholms Hospital. Her skrev han på Facebook historien om sygeplejersken, der også er billedkunstner, og som har dekoreret glasdørene til afsnittet med et træmotiv. Søren undrede sig, undersøgte det og skrev historien, noterer hans kolleger på Bornholms Tidende i dag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Wolff

Vinhandler, fhv. chefredaktør, byrådsmedlem (S)
journalist (Bornholmeren)

0:000:00