Om  
Helle Thorning-Schmidt

Helle Thorning-Schmidt udgiver bog om feminisme og at være kvinde

Den tidligere statsminister udgiver bogen ’Blondinens betragtninger’, hvor hun skriver om sine erfaringer med spørgsmål om køn og ligestilling.

Helle Thorning-Schmidt foran det maleri, den kvindelige Ditte Eilerskovs malede af den tidligere statsminister og som hænger i Vandrehallen på Christiansborg sammen Danmarkshistoriens andre tidligere statsministre.
Helle Thorning-Schmidt foran det maleri, den kvindelige Ditte Eilerskovs malede af den tidligere statsminister og som hænger i Vandrehallen på Christiansborg sammen Danmarkshistoriens andre tidligere statsministre.Foto: Ida Guldbæk Christensen/Ritzau Scanpix
Max Læbo Wulff

Helle Thorning-Schmidt, Danmarkshistoriens første kvindelige statsminister, har skrevet bogen ’Blondinens betragtninger’.

Det skriver forlaget 28B, der udgiver bogen, i en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen drejer bogen sig om den tidligere statsministers erfaringer med spørgsmål som ligestilling, feminisme, magt #metoo og sex. I bogen ønsker Helle Thorning-Schmidt at undersøge, ”hvordan der kan blive mere frihed til alle, og hvordan vi – kvinder og mænd – kan komme videre sammen”, fremgår det af pressemeddelelsen.

”Når jeg hører folk sige, at vi da har ligestilling i Danmark, og at der ikke er mere at tale om, får jeg altid lyst til at spørge: Hvilken dag eller bare sådan cirka i hvilket år var det, at vi kom i mål?” udtaler Helle Thorning-Schmidt i pressemeddelelsen, hvor hun bliver beskrevet som ”feminist og blondine”.

’Blondinens betragtninger' udkommer 4. oktober i år.

Helle Thorning-Schmidt var statsminister for Socialdemokratiet mellem 2011 og 2015. Fra 2016 var hun generalsekretær for Red Barnets internationale afdeling. I dag er hun en del af Facebooks tilsynsråd, der skal træffe bindende beslutninger om, hvilket indhold på Facebook og Instagram der skal tillades eller fjernes.

Helle Thorning-Schmidt er uddannet i statskundskab fra Københavns Universitet og har en master i europæisk politik fra Brügge-kollegiet i Belgien.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

0:000:00