Helle Thorning-Schmidt får plads i Facebooks tilsynsråd

Helle Thorning-Schmidt er medformand i et nyt facebookråd, som skal træffe afgørelser om ytringsfrihed, injurier og misinformation på Facebook.

Helle Thorning-Schmidt skal fremover være med til at definere grænserne for Facebooks 2,6 milliarder brugere.

Det skriver Helle Thorning-Schmidt på Twitter

Den tidligere statsminister har nemlig fået plads i toppen i Facebooks nye uafhængige tilsynsråd sammen med tre andre medformænd.

Oprettelsen af rådet kommer i kølvandet på det seneste års kritik af Facebook for både at sprede misinformation, men også for at blokere og censurere debattører på ukendt grundlag. 

Tilsynsrådet får til opgave at træffe bindende beslutninger om, hvilket indhold på Facebook og Instagram der skal tillades eller fjernes.

Det skal træffe afgørelser om ytringsfrihed, injurier og misinformation på Facebook. Og fokus vil være på sager, som har stor betydning for brugerne, men også sager med indflydelse på den offentlige debat og spørgsmål om politikker. 

Sagerne skal vurderes ud fra Facebooks og Instagrams politikker, men også ved at sikre ytringsfrihed inden for internationale normer for menneskerettigheder, lyder det fra rådet.

Omtalte personer

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser