KV-kandidaterne afviser mere brugerbetaling på kulturen

KOMMUNE: Et klart flertal af de kandidater, der kæmper om danskernes stemmer ved kommunalvalget, er imod mere brugerbetaling på kultur- og fritidsområdet. Det viser tal fra Altinget.dk's kandidatdatabase. Modstanden er størst blandt de røde partier.
Et klart flertal af kandidaterne til kommunalvalget er imod at indføre mere brugerbetaling på kultur- og fritidsområdet.
Et klart flertal af kandidaterne til kommunalvalget er imod at indføre mere brugerbetaling på kultur- og fritidsområdet.Foto: www.colourbox.com
Per Bang Thomsen

Hvis et kulturtilbud skal overleve, må man kigge på efterspørgselsniveauet - hvis et kulturtilbud ikke kan overleve af sig selv, må det være et tegn på, at der ikke er brug for det.

Lars Berg Dueholm (LA)
Kandidat til kommunalvalget

Skal det fremover koste noget at låne en bog på det lokale bibliotek, og skal det være dyrere at gå på museum eller leje en badmintonbane i den lokale idrætsforening?

Nej, mener et klart flertal af de kandidater, som stiller op til kommunalvalget 19. november.

Knap 65 procent af de 5.903 kandidater, som har afgivet deres svar i Altinget.dk’s og DR's kandidatdatabase, svarer, at de er “helt uenige” eller “delvist uenige” i, at der er i højere grad bør indføres brugerbetaling på kultur- og fritidstilbud i kommunerne.

Dokumentation

Sådan er der blevet spurgt:

"Der bør i højere grad indføres brugerbetaling på kultur- og fritidstilbud i kommunerne"

Helt uenig: 45 procent

Delvist uenig: 20 procent

Hverken enig eller uenig: 12 procent

Delvist enig: 18 procent

Helt enig: 4 procent

Andet: 2 procent

(N= 5.903 kandidater).


Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00