Lokalarkiver frygter tab af frivillige og efterspørger årligt milliontilskud

Mange lokalarkiver ser ind i alvorlige økonomiske vanskeligheder, hvis ikke de får et milliontilskud fra staten, lyder det fra formand. Pengene skal blandt andet gå til undervisning om GDPR-regler og opdatering af gamle it-systemer. 

De danske lokalarkiver opbevarer flere hundrede års kulturarv, men har i årevis været stærkt pressede af skærpede EU-regler for behandling af persondata.
De danske lokalarkiver opbevarer flere hundrede års kulturarv, men har i årevis været stærkt pressede af skærpede EU-regler for behandling af persondata.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Landets omkring 600 lokalarkiver er økonomisk udfordrede, og mange risikerer at tabe frivillige medarbejdere. Derfor er der akut behov for, at staten yder et årligt milliontilskud. 

Sådan lyder det fra formanden for Sammenslutningen af Lokalarkiver, Jørgen Thomsen, som frygter akut mangel på frivillige medarbejdere. 

Han har i et brev til kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) og Folketingets kulturudvalg gjort opmærksom på det akutte behov for flere penge.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00