Om  
Joy Mogensen
Rasmus Prehn

Rasmus Prehn afløser Joy Mogensen som OL-repræsentant

Joy Mogensen har aflyst sin deltagelse ved OL, fordi hun er gravid. Rasmus Prehn skal afløse hende ved et OL, der ellers bliver uden tilskuere.

"Det er vigtigt, at vi som regering bakker op om det store og vigtige arbejde, som atleterne, Team Danmark og DIF lægger for dagen,” siger Rasmus Prehn.
"Det er vigtigt, at vi som regering bakker op om det store og vigtige arbejde, som atleterne, Team Danmark og DIF lægger for dagen,” siger Rasmus Prehn.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Max Læbo Wulff

Det bliver Rasmus Prehn (S), minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, der skal repræsentere Danmark politisk ved de Olympiske Lege i Tokyo.

Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Oprindeligt skulle kulturminister Joy Mogensen (S) have fulgt de danske atleter til Japan. Men ministeren er forhindret i at deltage, fordi hun er gravid.

"Jeg ærgrer mig over, at jeg ikke har mulighed for at komme til Tokyo og støtte de danske atleter, som har kæmpet stenhårdt i årevis for at kunne komme med til OL. Jeg vil i stedet støtte hjemmefra, alt hvad jeg kan," udtaler Joy Mogensen i pressemeddelelsen.

Rasmus Prehn kalder overværelsen af OL for en drengedrøm.

"Det er en opgave, jeg påtager mig med stor ære. For det er vigtigt, at vi som regering bakker op om det store og vigtige arbejde, som atleterne, Team Danmark og DIF lægger for dagen," udtaler Rasmus Prehn.

OL skydes i gang fredag klokken 13 med en åbningsceremoni, hvor 22 danske atleter deltager. OL bliver i år afholdt uden tilskuere på tribunerne for at minimere smittespredningen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Joy Mogensen

Fhv. kultur- og kirkeminister, borgmester (S), Roskilde Kommune
BA i kultur- og sprogmødestudier (Roskilde Uni. 2005)

Rasmus Prehn

MF (S), fhv. minister for fødevarer, landbrug og fiskeri og for udvikling
cand.scient.soc. (Aalborg Uni. 2002)

0:000:00