DF: Intet forlig uden erstatningsordning

INTERVIEW: Hvis venstrefløjen er imod erstatningsordningen til vindmøllenaboerne, så skulle de ikke have indgået energiforliget, siger Kristian Thulesen Dahl (DF).
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Nu forsøger venstrefløjen så at pille de ting ud, de ikke kan lide, under udmøntningen. Men vi har nu gjort det klart, at hvis ikke vi kan udmønte hele forliget - så falder det hele på gulvet.

Kristian Thulesen Dahl
DF

"Jeg kan bekræfte, at der er reel risiko for, at spørgsmålet om erstatning til naboer af vindmøller kan vælte forliget om vedvarende energi."

Sådan lyder det klare budskab fra Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, om de strandede forhandlinger om udformningen af et lovforslag, der på baggrund af energiforliget skal sætte gang i opsætningen af vindmøller.

Erstatningsordningen er kun et element af af lovforslaget, men et kernepunkt for Dansk Folkeparti. Og efter politikerne har modtaget 49 høringssvar fra aktørerne på området - der stort set alle kritiserer erstatningsordningen - har Socialdemokraterne, SF og De Radikale fået kolde fødder. De vil nu have erstatningsordningen fjernet eller begrænset mest muligt.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00