Afdampning fra juletræer

11/11-05: Er ministeren parat til at igangsætte en undersøgelse, der skal opklare omfanget af den afdampning, der forventes at finde sted, når juletræerne bliver sat ind i de danske stuer?
Dokumentation
Spørger: Poul Henrik Hedeboe (SF)

Spørgsmål S 938: Kan ministeren navngive, hvilke kemikalier og sprøjtegifte der anvendes i produktionen af juletræer, og hvilke restkoncentrationer der derfor kan forventes at være i træerne?

Begrundelse: Spørgsmålet stilles på baggrund af, at juletræer er en meget sprøjtet afgrøde, og at det offentlige selv er en stor producent af juletræer.

Spørgsmål S 939: Er ministeren parat til at igangsætte en undersøgelse, der skal opklare omfanget af den afdampning, der forventes at finde sted, når juletræerne bliver sat ind i de danske stuer?

Begrundelse: Spørgsmålet stilles på baggrund af, at der er økologisk alternativ ved dyrkning af juletræer, som giver samfundsmæssige miljø- og sundhedsfordele.

Spørgsmål S 940: Er ministeren parat til at gøre statens produktion af juletræer økologisk, hvad vil det betyde økonomisk for staten, og er det muligt at udregne samfundets miljø- og sundhedsmæssige gevinst ved at gøre produktionen økologisk?

Begrundelse: Ingen.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00