Europas natur er i en "dårlig forfatning". Men naturgenopretningslov er stadig skrinlagt

I sidste øjeblik faldt aftalen om EU's naturgenopretningslov til jorden. Nu er lovens fremtid uvis. Miljøorganisationer kritiserer politikerne for ikke at tage naturen alvorligt, mens nogle EU-lande frygter lovens konsekvenser.

I Sverige bruger regeringen de mange skove som forklaring på modstanden mod EU's naturgenopretningslov. Reguleringen af skovene skal ikke overlades til EU, lyder argumentet.
I Sverige bruger regeringen de mange skove som forklaring på modstanden mod EU's naturgenopretningslov. Reguleringen af skovene skal ikke overlades til EU, lyder argumentet.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Da alverdens europæiske miljø- og naturorganisationer 22. april markerede Earth Day, foregik det i år med et markant opråb til magthaverne i EU.

I klare vendinger lyder det eksempelvis fra Verdensnaturfonden, at "alle øjne" er på det belgiske EU-formandskab, som skal skynde sig at "forsegle aftalen".

Og i en direkte besked til EU-landenes miljøministre skriver organisationen Rewilding Europe: "Hvad venter I på?"

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024