Har du fulgt med? Få overblik over sommerens miljøhistorier

Selvom sommeren indbød til udeliv langt væk fra computeren, så var der godt gang i en række miljødebatter. Altinget giver dig overblik her. 

Miljøminister Lea Wermelin (S) 
Miljøminister Lea Wermelin (S) Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Hjalte T. H. KragesteenMorten ØyenSine Riis LundDaniel Bue Lauritzen

Trods sol og høje temperaturer blev miljødebatten ikke lagt fuldstændig på is henover sommeren. Og fik du ikke det hele med, så har Altinget samlet et udsnit af de vigtigste miljøhistorier den seneste måned.

Første udkast til en stor global naturaftale er offentliggjort
I dette efterår skal verdens lande mødes for at forhandle en ny stor global aftale, som skal bekæmpe det verdensomspændende biodiversitetskrise. Og i midten af juli præsenterede FN det første udkast til målsætninger for en kommende aftale. Udkastet blev dog umiddelbart kritiseret af WWF Verdensnaturfonden for ikke at være ambitiøst nok, og miljøminister Lea Wermelin (S) har også gjort klart, at hun håber på mere.

”I Slovenien med EU-kolleger. Mit vigtigste budskab: Vi har brug for en ambitiøs Paris-aftale for naturen - ligesom vi har for klimaet - og der er historisk momentum. Men ambitionerne i det første udkast til en global aftale skal op og her skal EU gå forrest,” skrev hun på Twitter 21. juli.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00