KL-formand til Region Sjælland

VALG: KL's teknik- og miljøformand, Jens Stenbæk (V), er fortid i Holbæk Kommune, men beholder sin formandspost til marts 2010. Flere miljøordførere blev valgt til byråd.
Jens Stenbæk (V) beholder formandspost i KL frem til marts 2010.
Jens Stenbæk (V) beholder formandspost i KL frem til marts 2010.Foto: Altinget.dk
Kristian Aaskov Nielsen

Jens Stenbæk blev tirsdag valgt til regionsrådet i Region Sjælland og stopper i Holbæk Kommune. Dermed er Jens Stenbæk fra 1. januar regionspolitiker med en KL-formandspost. Han fortsætter dog som formand for Teknik- og Miljøudvalget frem til KL's delegeretmøde den 18.-19. marts 2010.

Jens Stenbæk var Venstres spidskandidat til Region Sjælland, men efter konstitueringen stod det klart, at formandsposten ikke gik til Venstre. Jens Stenbæk og Venstre fik i Region Sjælland opbakning fra både De Konservative og De Radikale, men det lykkedes ikke Jens Stenbæk at overtale Dansk Folkeparti til en borgerlig konstituering.

Ved kommunalvalget i 2005 var Jens Stenbæk spidskandidat for Venstre. Men efter 16 år i kommunalpolitik valgte viceborgmesteren i Holbæk Kommune denne gang at stase på regionerne.

Miljøordførere på genvalg
En lang række af Folketingets miljøordførere var også på valg og genvalg til kommunalbestyrelser rundt i Danmark. Tre blev genvalgt, mens en enkelt nu kan koncentrere sig om karrieren på Christiansborg.

Villum Christensen, miljøordfører for Liberal Alliance - Slagelse Kommune
Med kun 1,6 procent af stemmerne til Liberal Alliance lykkedes det ikke Villum Christensen igen at blive repræsenteret i byrådet i Slagelse kommune.

Det var som medlem af De Radikale, at Villum Christensen i 2005 konstituerede sig således, at han fik 1. viceborgmesterposten i Slagelse Kommune. Villum Christensen sprang den 11. maj 2007 til Ny Alliance - senere Liberal Alliance. Med Gitte Seebergs exit fra Christiansborg rykkede Villum Christensen ind på Slotsholmen.

Det personlige stemmetal var ved redaktionens afslutning ikke offentliggjort.

Eyvind Vesselbo, miljøordfører, Venstre - Gentofte Kommune
Det lykkedes Eyvind Vesselbo at blive medlem af Gentofte Kommune. Spekulationerne var ellers mange om, hvorvidt Eyvind Vesselbo kunne blive borgmester.

Oppositionen overvejede at give Venstre borgemesterposten for at vippe Hans Toft (K) af borgmestertaburetten efter 16 års konservativt styre. De Konservative gik dog et mandat frem, hvilket var tilstrækkeligt med støtte fra Dansk Folkeparti.

Den nye kommunalbestyrelse holder konstituerende møde den 1. december, hvor udvalgsposter vil blive fordelt.

Eyvind Vesselbo fik 4. flest personlige stemmer i Gentofte: 1.137.

Jørn Dohrmann, miljøordfører, Dansk Folkeparti - Kolding Kommune
Jørn Dohrmann blev genvalgt til byrådet i Kolding Kommune. Dansk Folkepartis stemmer sikrede, at Jørn Pedersen (V) blev ny borgmester i Kolding Kommune. Jørn Dohrmanns partifælle Søren Rasmussen blev 1. viceborgmester.

Dansk Folkeparti får formandsposterne i senior-, uddannelses- og børneudvalgene, men fordelingen er endnu ikke på plads.

Jørn Dohrmann fik 6. flest personlige stemmer: 1.153.

Johs. Poulsen, miljøordfører, De Radikale - Herning Kommune
Johs. Poulsen er nu det eneste medlem fra De Radikale i kommunalbestyrelsen i Herning. Med 5,2 procent af stemmerne var partiet snublende nær det andet mandat.

Det radikale folketingsmedlem har siddet i Herning byråd siden 1982, og er indtil 1. januar formand for kultur- og fritidsudvalget.

Johs. Poulsen fik 3. flest personlige stemmer: 1.217.

(Altinget | Miljø tager forbehold for ændringer i optællingen af stemmer.)

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00