Miljøstyrelsen: Bare rolig teknikchefer

INTERVIEW: Vicedirektør i Miljøstyrelsen, Helge Andreasen, beroliger formanden for Kommunal Teknisk Chefforening. Sidstnævnte luftede i sidste uge i Altinget sine bange anelser for Miljøministeriets faste tag i kommunernes sagsbehandling på miljøområdet efter strukturreformen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Sidste uges indlæg fra Formanden for Kommunal Teknisk Chefforening, Mikael Jentsch, har fået Miljøstyrelsen op af stolen. Læs indlægget her:

Her advarede Jentsch mod, at miljøministerens beføjelser til at fastlægge krav til kommunernes kvalitetsstyringssystem til sagsbehandling på miljøområdet kan blive så vidtgående, at kommunernes sagsbehandling bliver for rigid og bureaukratisk.

Vicedirektør i Miljøstyrelsen, Helge Andreasen, beroliger dog chefforeningen.

"I praksis skal de se kvalitetsstyringssystemet som et redskab i deres daglige forvaltning. Billedlig talt svarer det til, at hver kommune får udleveret den samme reol til deres miljøadministration. Hyldeinddelingen er lavet, og den hjælper dem med at administrere de nye opgaver korrekt. Samtidig sikrer det også en ensartet sagsbehandling blandt kommunerne," siger Helge Andreasen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00