Miljøstyrelsen: Lav risiko for markedsfejl

NYHED: I Miljøstyrelsen deler man ikke RenoSams frygt for, at liberaliseringen af markedet for genanvendeligt erhvervsaffald kan skade miljøet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Og med reformen får man et fintmasket registreringssystem. Her vil kommunerne jo kunne se, hvilke virksomheder er forpligtet til at aflevere deres affald. Kommunerne vil jo så kunne bede virksomheden om dokumentation for at have indleveret affald på genbrugspladsen eller afsat det til en godkendt indsamler.

Helge Andreasen
Miljøstyrelsen

RenoSam lufter i dag i Altinget sin frygt for, at liberaliseringen inden for affaldsektoren kan få uheldige følger for det genanvendelige erhvervsaffald.

RenoSam forudser, at virksomheder i landets yderområder, eller virksomheder med lidt eller dårligt genanvendeligt affald vil få incitament til at skaffe sig af med affaldet på ulovlig vis. Det vil ifølge RenoSam ske, fordi priserne for at komme af med affaldet vil stige for disse virksomheder, fordi deres affald er mindre værd i forhold til virksomheder med store mængder affald, affald af en høj værdi eller som blot ligger tæt på affaldsindsamlerne.

Miljøstyrelsen vurderer, at liberaliseringen gennemsnitligt vil skabe lavere priser for at komme af med det genanvendelige erhvervsaffald.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00