Miljøudvalg vil have klarlagt ftalat-sag

NYHED: Folketingets Miljøudvalg vil nu have undersøgt legetøjsindustriens indflydelse på miljøministerens beslutning om at udskyde forbud mod ftalater i legetøj.
Natali Braagaard
Fakta
Spørgsmål 93
Spørgsmål om oversendelse af en samlet opgørelse over, hvilke møder miljøministeren, Miljøministeriets departement eller Miljøstyrelsen har haft med forskellige repræsentanter for legetøjsbranchen eller andre brancheorganisationer.

Kilde: Folketinget

Folketingets Miljøudvalg sætter nu igen miljøminister Connie Hedegaards (K) beslutning fra november om at udskyde forbud mod ftalater i legetøj med tre måneder på dagsordenen.

Med syv spørgsmål om ministerens møder og korrespondance med blandt andre legetøjsindustrien og Lars Abel (K) vil Miljøudvalget nu have undersøgt årsagen til udskydelsen af forbuddet til bunds - og hvorvidt legetøjsbranchen har haft indflydelse på beslutningen. 

Det sker efter at Business.dk for nylig kunne afsløre, at Lars Abel foruden at være en konservativ partifælle og tidligere medlem af Københavns Amtsråd også er ansat i firmaet Europa-Konsulenterne, som ifølge Business.dk bedriver lobbyisme for blandt andet Foreningen af Legetøjsproducenter i Danmark. 

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00