Ministeren bør kunne nedlægge veto

Danmarks Naturfredningsforening foreslår, at miljøministeren får veto-ret mod kommuners konkrete udlæg af nye byzoneområder. De Konservative kalder diskussionen hypotetisk: Staten får allerede veto-ret med kommunalreformen. SF er uenig. DNs forslag er langt mere vidtrækkende.
Marie Andergren
Miljøministeren bør kunne nedlægge veto, når kommunerne fra 1. januar 2007 får ret til at inddrage landzonearealer til byzone.

Det forslag lancerede Danmarks Naturfredningsforening onsdag for Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

"Vi har erkendt, at der ikke er politisk flertal for at samle hele Planloven hos regionerne. I stedet foreslår vi, at miljøministeren kan nedlægge veto mod konkrete udlæg af nye byzoneområder. For vi frygter, at den danske natur vil blive plastret til med virksomheder og boliger, når kommunerne fremover selv kan bestemme hvilke landområder, de vil konvertere til byzone," siger Thomas Færgeman, afdelingsleder i Danmarks Naturfredningsforening, til Altinget.

Amterne er eneste bolværk mod kommuners ansøgninger
Under mødet med Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg fremlagde foreningen en række grelle eksempler på, at amterne i dag er det eneste bolværk mod kommuners ansøgninger om at inddrage landzonearealer til byzone.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00