Testmøller kan opstilles 24 steder i Danmark

KORT NYT: Forligskredsen bag aftalen om testmøller har udvalgt 24 områder i landet, hvor der kan placeres testmøller. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Miljøstyrelsen.
Efter at have undersøgt omkring 200 forskellige arealer i Danmark, så har forligskredsen bag aftalen om testmøller nu udvalgt 24 steder i landet, der vil være egnet til opstillingen af testmøller. Det er de såkaldte serie 0-møller, der skal opstilles, inden de sendes ud på markedet.

Naturstyrelsen har beskrevet de 24 forskellige områder i en rapport, der har været i offentlig høring i sommerperioden. 11 ud af de 13 områder ligger i jyske kommuner. De to sidste er placeret i henholdsvis Lolland Kommune og Vordingborg Kommune.

Vurderingen af områdernes egnethed er baseret på forskellige overordnede principper. Der skal være ordentlige vindforhold, afstanden til nærmeste nabo skal tage højde for risikoen for vindmøllestøj, og der må hverken være tale om fredede områder, fredskov eller Natura 2000-områder.

Der kan dog endnu gå noget tid, før der kan opstilles møller på de 24 arealer, for arealerne er nemlig ikke godkendt til at huse møller endnu. De enkelte vindmølleproducenter skal selv udvikle projekter på de enkelte arealer, der så skal godkendes af kommunen og undersøges nærmere i en VVM-redegørelse.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00