Venstre og Socialdemokrater i kvælstof-krig

VANDPLANER: Hvilke kvælstof-krav vil Socialdemokraterne egentlig stille til landbruget, hvis partiet kommer til magten? Det spørgsmål prægede sidste uges debat om vandplanerne, hvor Venstre anklagede Socialdemokraterne for at spille dobbeltspil.
Anders Jerking

Hvorfor tør man ikke bare tone rent flag og sige, at det er de 30.000 ton, der er ens ambition og ens målsætning? Det har man tidligere turdet sige, hvorfor gør man ikke det nu?

Torsten Schack Pedersen (V)
MF

Det udviklede sig til en regulær talkrig, da Folketinget i sidste uge debatterede vand- og naturplanerne. Venstre beskylder Socialdemokraterne for at spille dobbeltspil og skjule partiets krav til landbruget, hvis den røde blok vinder valget. Det afviser Socialdemokraterne.

Sagen drejer sig om, hvilken kvælstof-reduktion Socialdemokraterne vil kræve af landbruget. Regeringen vil reducere først 9.000 ton og siden 10.000 ton, men det har oppositionen hidtil ment var for lidt. Under en debat i folketingssalen 6. oktober 2010 sagde Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov, for eksempel:
"Ja, vi ville gerne sende planer (vandplaner -red) ud om 30.000 ton, det skal ikke være nogen hemmelighed."

Men på en række protestmøder for vrede landmand i de seneste uger har Socialdemokrater talt om krav på 19.000 ton.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00