Erling Bonnesen
 svarer 
Mogens Jensen

Erling Bonnesen (V) spørger ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen, hvordan reglerne er for efterafgrøder i sammenligning mellem Danmark og en række EU-lande

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 62, Spørgsmål 2
Vil ministeren, i det omfang det er muligt, redegøre for, hvordan reglerne er for efterafgrøder i sammenligning mellem Danmark og en række EU-lande, hvor man har efterafgrøder, bl.a. Rumænien?

Svar fra mandag den 2. december 2019
Spørgsmålet har været forelagt Landbrugsstyrelsen, der har oplyst følgende:

"Landbrugsstyrelsen ligger ikke inde med en sådan sammenligning, og det bemærkes, at en sammenligning af regler for anvendelsen af specifikke virkemidler, som f.eks. efterafgrøder, mellem EU-landene vil være meget vanskelig at gennemføre med et brugbart resultat.

Hvis man ønsker en meningsfuld sammenligning, skal kvælstofreguleringen ses samlet og i relation til behovet for regulering i de enkelte lande. Derudover bør sammenligningen også forholde sig til, hvad de pågældende landes status er ift. implementering af relevante EU-direktiver. Det bemærkes, at EUKommissionen løbende foretager sammenligninger af de enkelte landes implementering af de relevante miljødirektiver og også bilateralt følger de enkelte landes implementering af fx nitrat- og vandrammedirektivet." Mogens Jensen / www.mfvm.dk
0:000:00