Om  
Martin Lidegaard
Kristian Hegaard

Kristian Hegaard bliver suppleant for Lidegaard

Når Martin Lidegaard (R) går på barselsorlov 18. april, bliver det 26-årige Kristian Hegaard, der overtager hans plads i Folketinget.

Kiki Qvistgaard

Det er en årelang drøm, der går i opfyldelse for Kristian Hegaard (R), når han fra 18. april overtager Martin Lidegaards plads i Folketinget.

Det skriver Lokalavisen Fredensborg

Martin Lidegaard skal være på barselsorlov i tre måneder, og i denne tid indtræder Kristian Hegaard altså som hans suppleant. Hegaard selv sidder i byrådet for Radikale Venstre i Fredensborg Kommune.

"Jeg glæder mig til at kunne bidrage med erfaringer fra byrådsarbejdet. Den indsigt, jeg har fået fra lokale forhold hos rigtige mennesker og institutioner, er jeg sikker på, vil være en fordel i mit nye arbejde," siger Kristian Hegaard til avisen.

Kristian Hegaard er nok mest kendt for at blive erklæret inhabil af byrådet i Fredensborg for to år siden i en sag om handicappede. En erklæring, som Statsforvaltningen senere omstødte. 

Sidste år vandt Kristian Hegaard desuden en civil søgsmålsag, hvor hans underviser på jurastudiet på Københavns Universitet havde lagt sag an mod ham for æreskrænkelser. Kristian Hegaard vandt sagen i både by- og landsretten.

På trods af sin unge alder er Kristian Hegaard allerede en erfaren politiker. Han har været aktiv i kommunalpolitik, siden han var 18 år, hvor han blev valgt til byrådet første gang.

26-årige Kristian Hegaard sidder grundet en knoglesygdom i kørestol. Han bliver den kun anden kørestolsbruger i Folketinget nogensinde.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Lidegaard

MF (R), politisk leder, Radikale
cand.comm. (Roskilde Uni. 1993)

Kristian Hegaard

Ph.d.-stipendiat, Københavns Universitet, fhv. MF (R)
cand.jur. (Københavns Uni. 2019)

0:000:00