Kristian Hegaard bliver suppleant for Lidegaard

Når Martin Lidegaard (R) går på barselsorlov 18. april, bliver det 26-årige Kristian Hegaard, der overtager hans plads i Folketinget.

Martin Lidegaard
Martin Lidegaard (52) Formand, Det Udenrigspolitiske Nævn, MF (R)
Kristian Hegaard
Kristian Hegaard (28) Næstformand, Retsudvalget, MF (R), byrådsmedlem (R), Fredensborg Kommune

Det er en årelang drøm, der går i opfyldelse for Kristian Hegaard (R), når han fra 18. april overtager Martin Lidegaards plads i Folketinget.

Det skriver Lokalavisen Fredensborg

Martin Lidegaard skal være på barselsorlov i tre måneder, og i denne tid indtræder Kristian Hegaard altså som hans suppleant. Hegaard selv sidder i byrådet for Radikale Venstre i Fredensborg Kommune.

"Jeg glæder mig til at kunne bidrage med erfaringer fra byrådsarbejdet. Den indsigt, jeg har fået fra lokale forhold hos rigtige mennesker og institutioner, er jeg sikker på, vil være en fordel i mit nye arbejde," siger Kristian Hegaard til avisen.

Kristian Hegaard er nok mest kendt for at blive erklæret inhabil af byrådet i Fredensborg for to år siden i en sag om handicappede. En erklæring, som Statsforvaltningen senere omstødte. 

Sidste år vandt Kristian Hegaard desuden en civil søgsmålsag, hvor hans underviser på jurastudiet på Københavns Universitet havde lagt sag an mod ham for æreskrænkelser. Kristian Hegaard vandt sagen i både by- og landsretten.

På trods af sin unge alder er Kristian Hegaard allerede en erfaren politiker. Han har været aktiv i kommunalpolitik, siden han var 18 år, hvor han blev valgt til byrådet første gang.

26-årige Kristian Hegaard sidder grundet en knoglesygdom i kørestol. Han bliver den kun anden kørestolsbruger i Folketinget nogensinde.

Tilbage til navnenyt »

Prøv kommunal gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement