Danmarks tech-ambassadør bliver chef i Microsoft

Casper Klynge skifter den danske tech-ambassade ud med Microsoft, hvor han skal arbejde med politik i Europa.

Casper Klynge
Casper Klynge (46) Vice President European Government Affairs, Microsoft, fhv. tech-ambassadør, Silicon Valley, USA, fhv. ambassadør, Jakarta, Indonesien

Danmarks tech-ambassadør Casper Klynge skal fremover være vice president i Microsoft med ansvar for Microsofts officielle anliggender og politisk arbejde på tværs af landene i Europa.

Det skriver Microsoft i en pressemeddelelse

Casper Klynge skal i stillingen lede et hold af government affairs- og public policy-eksperter, og han indtræder desuden i Microsofts globale seniorledelsesteam for Corporate External and Legal Affairs, som referer direkte til Microsofts topchef Brad Smith. 

Microsoft fremhæver især Casper Klynges egenskaber til at bygge bro mellem regeringer, virksomheder og civilsamfundet som afgørende i den nye stilling.

"Jeg er meget begejstret over, at Casper har sagt ja til at lede vores team i Europa og sikre, at vi på et afgørende tidspunkt for regionen fremover udbygger og styrker vores relationer med EU og med de europæiske regeringer," udtaler Brad Smith i pressemeddelelsen.

Casper Klynge glæder sig til at skabe tættere bånd mellem teknologiindustrien og myndigheder, som ifølge ham er afgørende i den digitale tidsalder.

"Microsoft har vist globalt lederskab ved at sætte fokus på techindustriens eget samfundsansvar og ved at forsvare demokratiske værdier. Europa vil også fremover spille en nøglerolle i forhold til at definere de rette rammevilkår på teknologiområdet, og sammen med med resten af Microsoft-teamet ser jeg meget frem til at støtte op om det arbejde," siger Casper Klynge i pressemeddelelsen.

Casper Klynge blev i 2017 udnævnt til tech-ambassadør af daværende udenrigsminister Anders Samuelsen (LA). 

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal