Danske politikere bliver suppleanter i nye EU-udvalg

Tre danske EU-parlamentarikere bliver suppleanter i de nye underudvalg, der skal have fokus på kræft, kunstig intelligens, skattesnyd og desinformation. 

Karen Melchior
Karen Melchior (39) MEP (R), medlem af Borgerrepræsentationen (R), IT- og persondatasikkerhedsjurist, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering
Niels Fuglsang
Niels Fuglsang (35) MEP (S), Ph.d-studerende
Marianne Vind
Marianne Vind (49) Medlem af Europa-Parlamentet (S), fhv. næstformand, HK/Privat

Dyretransport, kunstig intelligens, kræftbekæmpelse, desinformation og skattesnyd. 

Det er fokusområderne for de fem nye udvalg, som Europa-Parlamentet tidligere på sommeren nedsatte og som nu har fået danske repræsentanter som faste medlemmer og som suppleanter. 

Karen Melchior (R) bliver suppleant i udvalget om kunstig intelligens og digitalisering, Niels Fuglsang (S) skal være suppleant i udvalgene om skattesnyd og dyretransporter, og Marianne Vind (S) er blevet udpeget som suppleant i udvalget for kampen mod kræft. 

Altinget har tidligere lavet et overblik over de danske medlemmer af Europa-Parlamentet, som er blevet faste medlemmer af udvalgene. 

Det er Europa-Parlamentets politiske grupper, som har foreslået, hvem der skulle repræsentere grupperne, og dermed hvilke danskere som har fundet vej til udvalgene som faste medlemmer og som suppleanter. 

Det er første gang, at det nuværende parlament opretter nye underudvalg. Der findes i forvejen to permanente udvalg under Udenrigsudvalget. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal