De Konservatives politiske ordfører er gravid og går på barsel til august

De Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard (K), er gravid med sit andet barn og går på barsel 1. august. Det Konservative byrådsmedlem Egil Hulgaard (K) indtræder i stedet som suppleant. 

"Den svære toer".

Sådan skriver den politiske ordfører i De Konservative Mette Abildgaard i et opslag på Twitter, hvor hun løfter sløret for, at hun er gravid med sit andet barn og derfor går på barsel per 1. august. Hun er i dag også klima- og miljøordfører.

31-årige Mette Abildgaard er gift med journalisten Jens Jacob Juulsager, og parret har i forvejen datteren Esther Marie, som blev født i oktober 2018.

I stedet er det Det Konservative byrådsmedlem Egil Hulgaard (K), som indtræder som suppleant i Folketinget, mens Mette Abildgaard (K) er på barsel. 

Ved folketingsvalget i 2019 blev han valgt som nummer tre blandt de konservative kandidater i Nordsjællands Storkreds. Partiets politiske ordfører Mette Abildgaard (K) og Birgitte Bergmann (K) blev valgt direkte ind i Folketinget med Egil Hulgaard som første suppleant. Egil Hulgaard var også suppleant til Folketinget, da Mette Abildgaard var på barsel med sit første barn sidste år.

Egil Hulgaard er ph.d. og til dagligt innovationsmedarbejder på DTU. Han er derudover medlem af byrådet i Furesø Kommune. 

Omtalte personer

Mette Abildgaard

Politisk ordfører (K), statsrevisor
cand.soc. i offentlig forvaltning og kommunikation (Roskilde Uni. 2013)

Egil Hulgaard

Stedfortrædende MF (K), byrådsmedlem (K), Furesø Kommune
Civilingeniør, Kemi (DTU 1990)

    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser