Dødsfald: Fhv. departementschef Eigil Jørgensen (93)

Forhenværende departementschef, cand.polit. Eigil Jørgensen, Holte, er død, 93 år gammel.

Eigil Jørgensen
Eigil Jørgensen (1921-2014) Fhv. ambassadør, fhv. departementschef, Statsministeriet

Ikke for ingenting blev Eigil Jørgensen betragtet som the grand old man i dansk udenrigstjeneste. Han indtrådte således i diplomatiet allerede i 1953 og sluttede som ambassadør i 1989.

Den smukke karriere som betroet embedsmand førte også Eigil Jørgensen til Statsministeriet, hvor han var departementschef i årene 1964-72 for statsminister Jens Otto Krag (S).

Han, der var søn af den radikale undervisningsminister Jørgen Jørgensen, beklædte posten som direktør i Udenrigsministeriet 1973-83.

Eigil Jørgensen var lige inden kortvarigt ambassdør i Bonn, men fik så siden lov at virke som ambassadør i Wadhington i årene 1983-89.

Efter sin pensionering som topdiplomat virkede Eigil Jørgensen nogle år som bestyrelsesmedlem i Mærsk, hvor han i nogen tid også fik sin daglige gang på Esplanaden som betroet medarbejder.

Han, der var ekspert i den kolde krig, fik desuden til opgave at gennemgå en række fortrolige akter i Udenrigsministeriet med henblik på at tage stilling til, hvornår de kan frigives til eftertidens forskning.

Tilbage til navnenyt »

Prøv civilsamfund gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement