Dødsfald: Fhv. MF Dagmar Mørk Jensen (88)

Dagmar Mørk Jensen er død, 88 år gammel. Hun var i perioden 1984 til 1988 medlem af Folketinget for Det Radikale Venstre, ligesom hun var medlem af Thisted Byråd.

Dagmar Mørk Jensen var født og opvokset i Thisted i Thy, hvor hun inspireret af sin far, der var entreprenør, besluttede sig for selv at blive ingeniør.

Hun nåede også så langt som de forberedende prøver til Polyteknisk Læreanstalt, men det blev ved en kontoruddannelse. Fra 1970 var hun overassistent og sagsbehandler ved Thisted Kommune.

I 1980erne førte hendes samfundsengagement til en folketingsplads for Det Radikale Venstre som afløser for Asger Baunsbak-Jensen.

I årene efter besættelsen kæmpede hun sammen med sin mand, nu afdøde Villy Mørk Jensen, for en undskyldning og en erstatning for de lidelser, han var igennem som tvangsarbejder for Bosch-fabrikkerne i Tyskland.

Som modstandsmand blev Dagmar Mørk Jensens mand kun 23 år gammel dømt til døden af den tyske besættelsesmagt. Dommen blev ændret til tvangsarbejde i Tyskland. De psykiske og fysiske mén overvandt han aldrig, men sammen med sin hustru kæmpede han for en oprejsning for sine lidelser.

Dagmar Mørk Jensen var sammen med sin mand i mange år aktiv i Neuengamme-foreningen. I en del år var hun desuden medlem af Landsskatteretten, ligesom hun var i bestyrelsen for Frihedsfonden.

christian@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement