Om  
Poul Eriksen

Dødsfald: Restauratør Poul Eriksen (75)

Restauratør, kok Poul Eriksen, der gennem 20 år stod på broen i Grøften i Tivoli, er død, 75 år gammel. Opdateret: Bisættelse 1. august.

Rasmus Nielsen

Poul Eriksen, der var uddannet kok og tjener, startede karrieren på bøfkæden A Hereford Beefstouw i København. Han udviklede sig til en vellidt, rent ud sagt legendarisk vært i Tivoli, hvor han på et tidspunkt residerede to steder. Han døde torsdag i en alder af 75 år.

Poul Eriksen var en usædvanlig vært, der kunne huske de fleste. Også små, finurlige detaljer fra år tilbage, hvilket fik enhver til at føle sig som en særlig gæst. Og hvem kan ikke lide dét?

Men tag ikke fejl: Mellem de rød-hvide duge og ballonerne lyste en gigantisk forretning, som Poul Eriksen i sine velmagtsår drev, så mange ville give et organ for at måtte stå i lære.

Poul Eriksen kunne lide at begå sig blandt sine gæster. Men, men: Det var også arbejde, hårdt arbejde, at gå fra bord til bord. Og få sagt det helt rigtige hver gang. Andre måtte så tage af at lave maden og bære den frem.

Og diskret på samme tid, var Eriksen - det kunne man stole på. Og det er vigtigt, når glassene bæres frem ...

Tivolis pressechef, Torben Plank, siger i anledning af tabet af Poul Eriksen:

"Det er trist. Nu var det jo meningen, at altid flittige Poul skulle hygge med familien, golf og den kæmpestore vennekreds."

Hvilken politiker, hvilket mediemenneske har ikke ladet sig betjene af Poul Eriksen?

Se og Hørs chefredaktør Niels Pinborg udtrykker det sådan:

"Værtensklasse kunne en rubrik hedde om den legendariske restauratør, der om nogen blev en institution og indbegrebet af imødekommenhed. Lige nu griner jeg ikke, men jeg smiler trods alt af mindet om Poul. Og ikke mindst at have fået lov at møde en mand, der alene med sine øjne har oplevet flere forsider, end mit næsten 80 år gamle ugeblad ville kunne nå at trykke, men som aldrig løb med sladder, men kun med fade fulde af smørrebrød og snaps."

Det er noget af en ros at få af en ugeblads-redaktør: Ikke at løbe med sladder.

Poul Eriksen kunne bestemt lide at sludre med de kendte, følge med og vise, at han vidste besked om det meste. Han var gerne selv at finde til receptioner og premierer - og han blev gerne inviteret - men stjal ikke rampelyset fra dem, for hvem det betyder så meget. Og hans mange ansatte? De talte gerne varmt for chefen.

København er blevet en elegant, imødekommende og optimistisk personlighed af den gamle skole fattigere. Tak for ord og for mad, Poul.

Bisættelsen finder sted fra Grundtvigs Kirke lørdag 1. august kl. 11.30. Man opfordres til - fremfor at sende blomster - at betænke Kræftens Bekæmpelse, 3001-001155 (mærket Poul Eriksen).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Poul Eriksen

Fhv. restauratør, Grøften
kok, tjener

0:000:00