Dødsfald: Snedkermester, oldermand Bent Oscar Jönsson (92)

Snedkermester Bent Oscar Jönsson, Gentofte, er død, 92 år. Hans store interesse var foreningsarbejdet, og han var med til at skabe forløberen for Dansk Byggeri.

Bent Oscar Jönsson blev født 1928 som tredje generation i et københavnsk snedkermesterdynasti. Han blev uddannet møbelsnedker hos den navnkundige snedkermester A.J. Iversen med sølvmedalje ved svendeprøven, skriver Berlingske.

Derefter tog han en mesteruddannelse hos Teknologisk Instituts Træafdeling, hvor han afsluttede med et UG. Efter endt uddannelse rejste han til Sverige og Schweiz, inden han 1952 vendte tilbage til familievirksomheden E.O. Jönsson A/S.

Hans store interesse var foreningsarbejdet, og især lærlingeuddannelsen stod hans hjerte nær. Han fik derfor bestyrelsesposter i flerefaglige organisationer herunder Lærlingeudvalget, Foreningen til Lærlinges Uddannelse,  Håndværksrådet, Københavns Snedkerlaug og Københavns Håndværkerforening.

Bent Jönsson var med til at danne BYG, som en forløber til Dansk Byggeri, ligesom han tjente ni år som Oldermand for Københavns Snedkerlaug. Han fratrådte den sidste bestyrelsespost for blot to år siden som æresmedlem i Fredenshus og Foreningen til Lærlinges Uddannelse.

Han efterlader sig hustruen Ruth, som han var gift med i 69 år, samt fire børn og svigerbørn, seks børnebørn og fem oldebørn.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal